Antti Luusuaniemen avajaissanat: Kamera käy, olkaa hyvä.

Kamera käy, olkaa hyvä.

Red Carpet on kotimaisen elokuvan festivaali, jossa juhlitaan suomalaista elokuvaa yhdessä sen tähtien kanssa, pimenevään loppukesän iltaan. Se on kohtaamispaikka kotimaisille elokuvan tekijöille ja heidän yleisölleen. Karnevaali jollaista Suomessa ei ole ennen nähty.
Hyvinkään kaksi indie-elokuvateatteria Hämeenkadun vastakkaisilla puolilla ovat kuin luodut keräämään elokuvista kiinnostuneet ihmiset yhteen. Julian ja Kinoman väliin jäävä kadunpätkä täyttyy ihmisistä, musiikista, ruuasta ja juomasta. Täydellinen paikka hyville keskusteluille elokuvien jälkeen!’
Elokuvafestivaaleilla vieraillessani olen jäänyt usein kaipaamaan yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta, lasillisen ääressä käytyä keskustelua juuri nähdystä elokuvasta. Hyvä elokuva salpaa hengityksen ja täyttää mielen positiivisella energialla. Sen jälkeen ei voi mennä suoraan kotiin, vaan elokuvasta saatu energia pitää jakaa muiden elokuvasta juopuneiden kanssa.
Red Carpet tarjoaa katsojille ja elokuvantekijöille paikan, jossa humaltua ja hurmaantua suomalaisesta elokuvasta, tekijätapaamisista, elokuvan tähdistä ja Villatehtaan konserteista.
Kotimaiselta elokuvalta on mielestäni puuttunut koti. Paikka, jossa tavataan perheenjäseniä ja pidetään hauskaa yhdessä. Toivon, että Red Carpetista muodostuu kohtaamispaikka elokuvaa rakastaville ihmisille ja tästä yhteisestä energiasta laukaisualusta entistä väkevämmälle tarinan kerronnalle, joka koskettaisi mahdollisimman montaa ihmistä kielestä riippumatta.
Antti Luusuaniemi
Red Carpetin perustaja ja taiteellinen johtaja