Antti Luusuaniemi perustaa elokuvafestivaalin Hyvinkäälle

Antti Luusuaniemi perustaa elokuvafestivaalin Hyvinkäälle

 

Red Carpet juhlii kotimaista elokuvaa ja tuo elokuvien tekijät tapaamaan yleisöä.

Red Carpet – kotimaisen elokuvan festivaali järjestetään ensimmäisen kerran 31.8.–3.9.2017 Hyvinkäällä. Nelipäiväinen tapahtuma tuo kaupunkiin kotimaisen elokuvan kiinnostavimmat uutuudet ja kirkkaimmat tähdet. Jokaisen elokuvan esityksessä on mukana elokuvan tekijöitä tapaamassa yleisöä ja kertomassa elokuvan teosta. Uutuuselokuvien, ennakkoesitysten, dokumenttien ja lyhytelokuvien lisäksi festivaali tarjoaa upeita musiikkiesityksiä, elokuva-aiheisia klubi-iltoja, hyvää ruokaa ja juomaa sekä monipuolista ohjelmaa tarjoavan festivaalikadun. Festivaalin päätöspäivä pyhitetään lapsille ja perheille.

”Red Carpet kotimaisen elokuvan festivaali täyttää pitkään vallinneen tyhjiön suomalaisen elokuvan ympärillä. Rakennamme ennennäkemättömän tapahtuman, jossa on kunnianhimoinen elokuvaohjelmisto ja ainutlaatuisen upean festivaalitunnelma”, kertoo tapahtuman ideoinut näyttelijä ja festivaalin taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi.

Neljän päivän aikana Red Carpet tarjoaa yleisölle yhteensä 23 elokuvaa 24 näytöksessä. Ohjelmisto koostuu 2000-luvun kotimaisista elokuvahiteistä. Mukana ovat mm. uutuuselokuvat Hymyilevä mies, Tyttö nimeltä Varpu, Toivon tuolla puolen ja Tom of Finland. Perjantaina ja lauantaina nähdään ennakkoesityksinä tulevan syksyn uutuuselokuvat Yösyöttö ja Kaiken se kestää. Nostalgiaa viritellään Entisten nuorten toivenäytöksellä Pahat pojat. Ohjelmistossa on myös dokumentteja, kuten Järven tarina, ja lyhytelokuvia, kuten taiteilija Jani Leinosen uutuus Bring Out the Tiger.

Festivaali rakennetaan Hyvinkään keskustaan lähelle rautatieasemaa. Alueella ovat vanhat, tunnelmalliset elokuvateatterit Kinoma ja Julia, niiden väliin jäävä festivaalikatu sekä Wanhan Villatehtaan historiallinen piha. Alueen suunnittelussa painotetaan intiimiä festivaalitunnelmaa, jossa elokuvanäytökset ovat osa kokonaisuutta.

Myös hyvä ruoka ja juoma kuuluvat tapahtuman tunnelmantekijöihin. Niitä ovat suunnittelemassa ravintola Demon keittiömestari ja omistaja Tommi Tuovinen sekä Liberty or Death -baarin palkittu cocktailpioneeri Michael Grönfors. Luvassa on ainutlaatuinen Red Carpet -festivaalimenu.

Festivaalin päätöspäivä sunnuntai pyhitetään perheille ja lapsille. Elokuvia nähdään silloin mm. Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen sekä Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu.

Tapahtuman aikana suomalaiset tunnetut artistit esittävät live-musiikkia festivaalikadulla ja Wanhan Villatehtaan ympäristössä. Musiikin monilahjakkuus, kitaristi Marzi Nyman kokoaa Red Carpet All Star -orkesterin. Marzi Nyman & Red Carpet All Stars -solisteina nähdään Maria Ylipää, Samuli Edelmann, Mikko Leppilampi, Antti Reini ja Paleface. Esitysten teemana ovat kotimainen ja ulkomainen elokuvamusiikki. Luvassa on ennenkuulemattomia versioita rakastetuista klassikoista.

Hyvinkää 100 vuotta

Suomen kanssa samanaikaisesti satavuotista taivaltaan juhliva Hyvinkää on vahvasti mukana Red Carpetissa. Elokuvafestivaali osuu täydentämään niin 100-vuotiaan Hyvinkään kuin Suomenkin kotimaisuutta juhlivaa kulttuuritarjontaa.

Lipunmyynti alkaa perjantaina 5.5.2017 osoitteessa lippu.fi

Festivaali rakentuu Hyvinkään keskustaan!