Hyvä ruoka ja juoma kruunaavat Red Carpetin tunnelman

Tämän päivän festariyleisö odottaa laatua ja maistuvia yllätyksiä. Festariklubilla tarjotaan mm. sinisimpukoita ja tryffeliranskalaisia.

Hyvä ruoka ja juoma ovat Red Carpetin tärkeitä tunnelmantekijöitä. Festivaaliklubien, festivaalikadun ja perhepäivän ruokatarjonnasta vastaa Demo-, Finnjävel- ja Grotesk -ravintoloiden omistaja, huippukokki Tommi Tuominen. Aikuisten juomatarjonnasta huolehtivat Koff, Beverage Partners Finland ja Aperol drinkkimestari Michael Grönforsin johdolla.

Festivaalikadun ruokarekassa on tarjolla Raging Bull -hampurilaisia, joiden pihvilihaa on haudutettu 48 tuntia, ja valkoisella tryffelillä maustettuja Le Chef -ranskalaisia perunoita.

“Tämän päivän festivaaliyleisö odottaa laatua ja maistuvia yllätyksiä”, tietää Tommi Tuominen, joka on nimennyt kaikki tarjolla olevat annokset elokuvista inspiroituen.

Wanhan Villatehtaan festivaaliklubeille hän tuo muun muassa marokkolaisia Casablanca-lihapullia ja persiljalla, mintulla ja korianterilla ryyditettyä hummusta sekä Le Havre -sinisimpukoita mausteisessa kookosmaitoliemessä.

“Kun valmistamme festivaaleille tuhansia ruoka-annoksia, haasteena on tietysti tasalaatuisuus. Haluamme tarjota jokaiselle suuren ruokanautinnon”, Tommi sanoo.

Kaikkialla Red Carpet -festivaalialueella myydään lähipaahtimo Kaffa Roasteryn kahvia ja Suomen Jäätelön herkkujäätelöitä.

 

Villatehtaalla cocktail-baari

Festivaalikadun varrella on yli 18-vuotiaille avoin anniskelualue, ja alkoholijuomia voi ostaa myös Villatehtaan festariklubeilla. Drinkkimestari Michael Grönfors pystyttää Villatehtaalle myös cocktail-baarin.

“Oma festarisuosikkini näin kesällä on raikas Aperol Spritz tai kylmä olut”, Michael kertoo. Red Carpetin vieraille hän suosittelee myös omenaista La Marca -proseccoa, jota on tarjolla alueen kaikissa anniskelupisteissä.

“Viini on noussut festivaalien suosikiksi vasta viime vuosina, ja tämän kesän festareilla viinejä on kysytty enemmän kuin koskaan ennen”, Michael kertoo.

Tommi ja Michael suhtautuvat työhönsä intohimoisesti. He haluavat taata festarikävijöille makunautintoja ja huippupalvelun. Jokaisesta työstä pitää saada palautetta ja oppia uutta. Siksi Red Carpetissa on palautelaatikko, johon miehet toivovat kommentteja ja terveisiä seuraavien festivaalien kehittämistä ajatellen.

Wanhan Villatehtaan festivaaliklubien menu

Big fish
Fish’n chips wrap
Fish’n chips, mummon kurkkua ja remoulade-kastiketta käärittynä wrapiin

Machete kills
Chili con carne
Chili con carne, riisiä, hapankermaa, nachoja, jalopenoa, juustoa, korianteria, salaattia, tomaattia ja limeä (myös vege-vaihtoehto)

Le Chef
Tryffeli-ranskalaiset ja majoneesi
Kunnon ranskalaiset maustettuna valkoisella tryffelillä

Casablanca
Hummus ja pullat
Isot lihapullat marokkolaisessa tomaattikastikkeessa, kunnon hummus, persiljaa, minttua ja korianteria

Waffle street
Vohveli
Rapea vohveli, vaniljakermaa, marinoituja marjoja, suolakaramellikastiketta, suklaakristallia

Le havre
Asian mussles
Sinisimpukoita mausteisessa kookosmaitoliemessä, tuoretta leipää

Festivaalikadun ruokarekan menu

Raging bull
Brisket hampurilainen
BBQ-naudanrintahampurilainen juustolla, maustekurkulla ja briossisämpylällä

Le Chef
Tryffeliranskalaiset ja majoneesi
Kunnon ranskalaiset maustettuna valkoisella tryffelillä