Red Carpet -elokuvafestivaali ylsi tavoitteisiinsa

Ensimmäistä kertaa järjestetty kotimaisen elokuvan festivaali Red Carpet ylsi tavoitteeseen

Antti Luusuaniemi lupaa jatkoa heti ensi vuonna

Sunnuntaina Hyvinkäällä päättynyt nelipäiväinen Red Carpet – kotimaisen elokuvan festivaali pääsi yleisötavoitteeseensa. Ensimmäisen kerran järjestetyn tapahtuman kokonaiskävijämäärä oli lähes 20 000 ihmistä.

Elokuvia katsoi Hyvinkäällä perinteikkäissä Julia- ja Kinoma-teattereissa yhteensä noin 3500 vierasta. Festivaalilla esitettiin 17 pitkää elokuvaa, neljä dokumenttielokuvaa ja neljä lyhytelokuvaa.

Festivaaliklubien kotimaisia huippuartisteja kuunteli Villatehtaan tunnelmallisella piha-alueella perjantai- ja lauantai-iltoina yhteensä 5000 henkeä, ja Perhepäivä sunnuntaina houkutteli paikalle 1500 kävijää.

Red Carpet Golf -turnaukseen Kytäjällä osallistui lauantaina 200 pelaajaa. Ilmaisella festivaalikadulla kävi tapahtuman aikana yhteensä noin 10 000 henkeä.

“Olemme saaneet hienoa palautetta, ja nyt on todella hyvä fiilis”, kertoo festivaalin perustaja ja taiteellinen johtaja, näyttelijä Antti Luusuaniemi.

“Kaikki toimi, sillä emme säästelleet työtunteja. Paljon myös opimme ensi vuotta ajatellen. Nyt kehitämme tapahtumaa entisestään”, Luusuaniemi sanoo ja kiittää yleisön ohella Hyvinkään kaupunkia, lukuisia festivaalia tukeneita yhteistyökumppaneita ja paikallisia vapaaehtoisia, joiden avulla kaikki saatiin hoidettua.

“Yhtään ei väsytä, voisin aloittaa uutta festaria saman tien. Olen päättänyt, että seuraava Red Carpet järjestetään vuoden päästä 30.8.-2.9.2018.

Hyvinkään kaupungin sivistystoimen johtaja Pentti Halonen kehuu festivaalin välittömän tunnelman merkitystä Hyvinkäälle.

“Red Carpet nousi omalle tasolleen juuri tunnelmallaan. Hyvinkää sai positiiviset kasvot Antin ja koko festivaalityöryhmän ansiosta. Tapahtumassa otettiin myös erinomaisesti huomioon paikalliset tahot. Palaute viikonlopusta on ollut pelkästään hyvää, jopa hämmentävän hyvää”, Halonen sanoo.

Hän kiittää kaikissa elokuvanäytöksissä vierailleita näyttelijöitä ja festivaaliklubilla esiintyneitä artisteja yleisön mukaansa temmanneesta otteesta.

“Näkyi että artistit viihtyivät ja nauttivat yhdessä olosta ja esiintymisestä.  Se sai yleisönkin innostumaan. Oli hienoa nähdä tähtiä läheltä ja päästä kuvaan heidän kanssaan. Glamouria oli festivaalilla juuri sopivasti”, Halonen kiittelee.

Elokuvaesitysten lisäksi Red Carpetissa oli paljon oheistapahtumia, joista osa toteutui jo etukäteen. Kauppakeskus Villassa Hyvinkäällä järjestettiin neljänä viikonloppuna Red Carper Actors Studio -tapaamiset, joissa Antti Luusuaniemi haastatteli festivaalin näyttelijöitä, kuten Samuli Edelmannia, Jussi Vatasta ja Mikko Leppilampea. Festivaalilauantaina Actors Studion vieraana oli näyttelijälegenda Esko Salminen, joka houkutteli Villatehtaan reilu satapaikkaisen Studio Donnerin täyteen kiinnostuneita kuulijoita.

Lauantai-iltana festivaali huipentui Red Carpet -elokuvatunnustusten jakoon.

Festivaali päättyi sunnuntaina lyhytelokuvaesitykseen. Elokuva Jännite valmistui festivaalin aikana nuorille järjestetyssä automaatio ja robotiikka -aiheisessa työpajassa. Sen voi katsoa YouTubesta https://youtu.be/JFTIGxgRFLM

Red Carpet -elokuvafestivaalin pääyhteistyökumppani on Laakkonen Yhtiöt. Yhteistyökumppaneita ovat myös Kauppakeskus Willa, Konecranes, Opteam Luova, Radio Suomipop, Hyvinkään kaupunki, Koff, Villatehdas, Lippu.fi, Kytäjä Golf, Punamusta sekä Elisa Viihde. Lisäksi tapahtumaa tuki 30 muuta yritystä monin eri tavoin