Red Carpet jakaa viisi uutta elokuva-alan tunnustusta

RED CARPET -ELOKUVAFESTIVAALILLA JAETAAN VIISI UUTTA ELOKUVA-ALAN TUNNUSTUSTA

Suomalaiset elokuva-alan huippunimet Selma Vilhunen, Annika Sucksdorff, Iina Kuustonen, Samuli Edelmann ja Olavi Uusivirta päättävät, keille myönnetään elokuun 2. päivänä Red Carpet -elokuvafestivaaleilla Hyvinkäällä jaettavat tunnustuspalkinnot.

Jaossa ovat kannustuspalkinto, elämäntyötunnustus, vuoden elokuvateko sekä Red Carpet – ja Hyvinkää 100 -tunnustukset.

Kannustuspalkinto myönnetään vielä läpimurtoaan tekevälle mutta jo taitonsa näyttäneelle tulevalle ammattilaiselle. Elämäntyöpalkinto on tunnustus suomalaisen elokuva-alan monipuoliselle ammattilaiselle, jolle työ on ollut intohimo. Vuoden elokuvateko -palkinto nostaa puolestaan esiin teon, joka on nostanut suomalaisen elokuvan arvostusta ja vienyt sitä eteenpäin. Hyvinkää100 -palkinto muistuttaa, että Suomen tapaan Hyvinkää juhlii tänä vuonna 100-vuotisjuhlaansa. Red Carpet jakaa myös oman tunnustuksen.

Juryn jäsenet edustavat monipuolista elokuva-alan osaamista ja tuntemusta. Elokuvaohjaaja Selma Vilhusen tuore dokumentti Hobby Horse Revolution kiertää juuri kansainvälisillä festivaaleilla. Edellinen työ Tyttö nimeltä Varpu herätti sekin kansainvälistä kiinnostusta. Annika Sucksdorff on tuottaja, joka siirtyy Helsinki-filmin toimitusjohtajan paika

lta ruotsalaisen elokuva- ja tv-yhtiön SF Studiosin johtoon. Sucksdorffin tuotantoa on esimerkiksi Red Carpetissakin nähtävä Tom of Finland -elokuva.

“Red Carpet -elokuvafestivaali keskittyy kotimaiseen elokuvaan. Sen tarkoitus on tarjota yleisölle mahdollisuus nauttia suomalaisen elokuvan helmistä sekä tuoda elokuvantekijät yhteen lähelle katsojia. Festivaalilla jaettavilla palkinnoilla haluamme edelleen nostaa kotimaisen elokuvan arvostusta ja kannustaa sille intohimoisesti antautuvia ammattilaisia”, sanoo festivaalin perustaja Antti Luusuaniemi.

Red Carpet järjestetään ensimmäisen kerran Hyvinkäällä 31.8.–3.9.2017. Festivaalin ohjelmistossa nähdään yli 20 pitkää elokuvaa sekä dokumentteja ja lyhytelokuvia. Ohjelmistossa ovat  muun muassa Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen, Cannesissa palkitut elokuvat Hymyilevä mies ja Katto. Ennakkonäytöksenä nähdään tulevan syksyn uutuudet Yösyöttö ja Kaiken se kestää.