Käsikirjoituskisa, leirit ja kurssit tutustuttavat nuoria elokuvien tekoon

Red Carpetin käsikirjoituskisa sekä animaatio- ja videokurssit tutustuttavat nuoria elokuvan tekemiseen

Red Carpet järjestetään nyt toista kertaa. Vuosi 2018 kurottaa hyvinkääläisten yhteisöä kohti – Red Carpet kannustaa paikallisia nuoria tutustumaan elokuvien tekoon ja kasvamaan suomalaisen elokuva-alan osaajien joukkoon. Monelle ura elokuva-alalla urkenee juuri harrastusten kautta ja Red Carpet on nyt mukana tarjoamassa elokuva-alan harrastamisen mahdollisuuksia Hyvinkäällä.

 

Hyria säätiön, Nuorisopalvelut ja Red Carpet järjestävät elokuvaleirejä 13–29 -vuotiaille

Elokuvaleireillä nuoret ja nuoret aikuiset pääsevät toteuttamaan Red Carpetin kanssa yhteistyössä koko elokuvatuotannon.  Aiempaa kokemusta tai valmista tarinaa ei tarvita, mutta leireille voi myös tulla tekemään valmiista käsikirjoituksesta totta oman kaveriporukkansa kanssa – kaikki on mahdollista!

Ryhmät muodostetaan kokemustason mukaan ja kurssit aloitetaan, kun kukin ryhmä on kasassa. Ilmoittautumiset ja lisäkysymykset maalliskuuhun mennessä: taivi.toikka@hyvinkaa.fi tai mikko.turunen@hyvinkaa.fi

 

Red Carpet kannustaa nuoria luovaan kirjoittamiseen käsikirjoituskisalla yhdessä Vilkastus-yhdistyksen kanssa.

Hyvinkään koulujen kulttuuriyhdistys Vilkastus ja Red Carpet järjestävät Käsistä kehiin -kässärikisan 5.–9. -luokkalaisille. Kisa kannustaa nuoria rohkeasti kokeilemaan luovaa kirjoittamista. Parhaasta käsikirjoituksesta voidaan toteuttaa lyhytelokuva Red Carpet -elokuvafestivaaleille.

Red Carpetin ja Vilkastus-yhdistyksen yhteinen käsikirjoituskisa käynnistyy 14.2. kello 12.30 BioRex Sveitsissä. Putouksenkin takana ollut käsikirjoittaja sekä Hyvinkäältä kotoisin oleva Melli Maikkula ja Antti Luusuaniemi saattelevat nuoret käsikirjoittamisen vauhtiin aloitustilaisuudessa. He esittelevät esimerkkejä, kuinka päästä aiheen ideoinnissa alkuun ja välttää käsikirjoittamisen ensimmäiset sudenkuopat.

 

 

 

Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulu järjestää Villa Artussa video- ja animaatiokursseja

Kurssien aikana tehdään yhdessä Villa Artun ohjaajien kanssa noin minuutin mittaisen videot oppilaiden toivomasta aiheesta. Kurssit ovat tarkoitettu 8–12 -vuotiaille. Animaatiot tehdään pala-animaatioina, joissa liike luodaan filmille liikuttelemalla paperinukkeja kuva kuvalta.

Ilmoittautumiset  tero.makkonen@hyvinkaa.fi

——

Red Carpet -elokuvafestivaali järjestetään toista kertaa Hyvinkäällä 30.8–2.9.2018. Festivaali jatkaa suomalaisen elokuvan, sen tekijöiden ja erityisesti ystävien juhlimista.

Lisätietoja:

Vilkastus – Hyvinkään koulujen kulttuuriyhdistys
Video- ja animaatiokurssit Hyvinkään sivuilla