Juhlaennakkoelokuva Kaiken se kestää Moskovan kilpasarjaan!

Juhlaennakkoelokuva Kaiken se kestää Moskovan kilpasarjaan!


Visa Koiso-Kanttilan elokuva Kaiken se kestää on valittu Moskovan kansainvälisen elokuvafestivaalin arvostettuun kilpasarjaan. Moskovan elokuvafestivaali on tasoltaan A-listan festivaalien joukossa Cannesin ja Sundancen rinnalla. Festivaali järjestetään 22.–29. kesäkuuta 2017.

Kaiken se kestää sijoittuu 70-luvun Oulun maisemaan. Elokuvassa tarinassa kohdataan kaksi perhettä ja yksi suomalainen pikkukaupunki meren rannalla. Kun isät ja äidit pyristelevät vapaaksi omien vanhempiensa vanhoillisista malleista vapaan seksin ja huolettoman juhlimisen avulla, varastavat he huomaamattaan murrosiän seuraavalta sukupolvelta. Vanhemmat eivät aina ole oikeassa – tai tee oikein. Avioliitto saattaa kestää enemmän kuin sen tarvitsisi.

Kaiken se kestää on elokuva mustasukkaisuudesta, vapaasta rakkaudesta, perheistä ja avioliitoista, jotka joskus kestävät liikaakin. Päärooleissa nähdään Pihla Viitala, Antti Luusuaniemi ja Malla Malmivaara. Elokuvan ovat tuottaneet Mika Ritalahti sekä Niko Ritalahti.

Elokuva on Visa Koiso-Kanttilan ensiohjaus täyspitkän fiktion puolella. Hänet tunnetaan aiemmin dokumentaristina esimerkiksi teoksista Isältä pojalle sekä Miehen kuva. Dokumenteista fiktioon siirtymisestä Koiso-Kanttila kommentoi YLE:lle: ”Tämä oli yksinkertaisesti tarina ja tematiikka, jota ei olisi voinut käsitellä dokumentin keinoin. Koska elokuva sijoittuu lähimenneisyyteen, tuntui fiktio tästäkin syystä olevan ainoa keino. Minua oli kiehtonut fiktion tekeminen jo pitkään.” 

Kaiken se kestää nähdään Red Carpetin juhlaennakkona. Näytökset perjantaina 1.9. ja lauantaina 2.9. kello 19.30. Liput myynnissä lippupisteessä!  


Kaiken se kestää Facebookissa
Moskovan kansainvälinen elokuvafestivaali