Festivaalitori

Aikataulu:

Perjantai 31.8.
12:00Festivaalitorin avaus
12:10Bboy Ede
12:15Porto Black
13:00Tanssikeskus Element - Element Crew
13:30LN'I
14:30Pennijee
16:00Orkestra Suora Lähetys
17:45Lone Deer Laredo & New Silver Girl
Lauantai 1.9.
12:00Katri O
12:45Hyvä Kunto/YOGAFUNC
13:30Aino & Miihkali
14:45TUT Prof Experience
15:45Tanssikeskus Element - Element Crew
16:15Mika ja Anssi
18:00Ykspihlajan Kino-orkesteri
Sunnuntai 2.9.
11:00Petri ja Maaria
11:30Hyvä Kunto/Moverjam
12:15O'Pojat
13:00Tanssikeskus Element
13:30Riot Mamas
14:40Pole Fit Factory

Festivaalitori täynnä maksutonta ohjelmaa ja meininkiä!

 

Festivaalikatu on nyt Festivaalitori! Kauppakeskus Willan tori muuttuu Red Carpet -festivaaliviikonlopun ajaksi festivaalihumun keskukseksi. Tule nauttimaan maksuttomasta ohjelmasta, musiikista, hyvästä ruoasta ja juomasta elokuvien ja Villatehtaan konserttien lomassa.

 

Ruokaa ja myyntikojuja

 

Tori tarjoaa nälkäisille monelaista ruokaa. Ennen elokuvaelämystä tai festivaalikonsertissa juhlimista voi suunnata vaikkapa Tommi Tuomisen burgerrekalle. Hyrian opiskelijat ovat laatineet oman menunsa, ja lisäksi torilla on tarjolla paljon muuta, aina wingseistä makkaraperunoihin ja kasvismeze-herkkuihin. Makeanhimonkin saa takuulla tyydytettyä leivoksilla tai lakulla! Red Carpetin anniskelualueella pääsee nauttimaan huurteisista lavaohjelmaa seuratessa tai ruoka-annoksen kylkiäisenä.

Ruoan lisäksi torilla on myyntikojuja, joissa on tarjolla tuotteita ja palveluita moneen makuun. Näistä kojuista löydät esimerkiksi eettisesti valmistetuttuja nepalilaisia käsitöitä ja muitakin vaatteita, asusteita ja lahjatavaraa. Super Parkin aktiviteetit viihdyttävät nuoria ja lapsia, ja Hyvä Kunnon ohjaajat vetävät taukojumppaa lavalla. Torilta löydät myös monet paikalliset yritykset ja toimijat.

Torin laidalla on esillä elokuvien teossa käytetty maskibussi, jossa pääsee vierailemaan ja tutustumaan  millaisissa oloissa elokuvien ulkokuvauksissa valmistaudutaan kohtauksiin.

Festivaalin virallinen lipunmyynti palvelee torilla perjantaista lauantaihin klo 12-18. Lipunmyynnistä voit ostaa lippuja niin Villatehtaan konsertteihin kuin elokuvanäytöksiinkin, mikäli lippuja on tarjolla. Julian ja Kinoman lipunmyynti päättyy torilla aina tuntia ennen näytöksen alkua. Biorexin elokuvien liput voit hankkia Biorex Sveitsistä ja osoitteesta biorex.fi.

 

Kurkkaa kulissien taakse Maskibussissa

 

Festivaalin aikana yleisö pääsee kurkistamaan elokuvatuotantojen kulissien taakse, kun Maskibussi saapuu festivaalitorille vierailemaan. Maskibussia käytetään erilaisten kuvausten tuotannoissa liikuteltavana meikkaus- ja maskeerauspisteenä.

Maskibussi sijaitsee Torikadulla esiintymislavan takana perjantai-illasta sunnuntai-iltaan. Bussi kuljettaa torstaina Red Carpet Pron vieraita ja koko viikonlopun ajan myös muita vieraita mahdollisuuksien mukaan.

 

Esiintymässä useita paikallisia bändejä!

 

Perjantaina esiintymässä nähdään useampikin hyvinkääläinen bändi. Nelihenkinen Porto Black on näistä paikallisista yhtyeistä ensimmäisenä vuorossa. Heidän lisäkseen lavalle nousee LN’I, joka on vuonna 2016 perustettu seitsenhenkinen hyvinkääläisyhtye. Toukokuussa bändi julkaisi esikoisalbuminsa, jossa yhdistyvät useat eri tyylilajit funkista klassiseen musiikkiin.

LN`I

 

Pennijee, eli Jenni Peltoniemi, on Hyvinkäällä syntynyt muusikko, joka debytoi nyt laulajana ja lauluntekijänä. Vuosien varrella saksofonistina, musiikkipedagogina ja muusikkona toiminut nainen haluaa jakaa kaikille säveltämäänsä ja tuottamaansa elektronista poppia, jonka sanoituksista tihkuu eletty ryppyinen elämä.

Pennijee

 

Perjantaina Festivaalitorin lavalla nähdään myös viime vuosina suurta mainetta niittänyt Orkestra Suora Lähetys. Yhdeksänhenkinen orkesteri nähdään myös Festivaaliklubilla lauantaina 1.9. yhdessä Samuli Edelmanin kanssa. Tämä veto ei takuulla jätä ketään kylmäksi!

Orkestra Suora Lähetys

 

Perjantaina päivän päättävät Lone Deer Laredo & New Silver Girl. Lone Deer Laredon toinen osapuoli Paola Suhonen onkin tämän vuoden Red Carpetissa monessa mukana. Festivaalitorikeikan lisäksi Paola soittaa oman DJ-keikan Festivaaliklubilla lauantaina, ja Paolan esikoisohjaus Avanto-Erkki nähdään osana festivaalin elokuvaohjelmistoa.

 

Lone Deer Laredo

 

New Silver Girl puolestaan lupaa kitaramusiikkia hypnoottisella ja jopa surrealistisella tunnelmalla.

New Silver Girl

 

Lauantain polkaisee käyntiin Katri O. Katri on laulaja-lauluntekijä, jonka musiikki on sekoitus eri tyylilajeja folkista rockkiin. Kitara ei ole pelkkä säestäjä vaan koko bändi. Biisit ovat pohdintoja arkisten ja elämää suurempien kysymysten välimaastosta.

Katri O.

 

Kitarataiturointi jatkuu, kun lavalle nousevat Aino & Miihkali. Aino & Miihkali on kahden muusikon orkesteri (Aino Ruotanen, kantele ja laulu, ja Miihkali Jaatinen, kitara ja laulu), jonka mielikuvituksekkaita sävellyksiä värittävät raikas improvisaatio ja kielten helinä. Kanteleella ja loop-pedaalilla luotujen rytmikudosten päälle rakentuvat laulut kommentoivat ja kuvaavat maailmaa
mielenkiintoisella ja monitasoisella tavalla ja loppusilauksen kokonaisuuteen tuovat taiturimainen kitarismi ja duon stemmalaulut.

Aino & Miihkali

 

Vauhti ei ainakaan laannu, kun lavalle nousee TUT Prof Experience. Tampereen teknillisen yliopiston professoreista koostuvan, noin kahdeksanhenkisen TUT Prof Experiencen lajina on rytmikäs ja tanssittavaksikin sopiva klassinen rock 1970-luvulta eteenpäin. Yhtye on perustettu vuonna 2013, ja se on esiintynyt kymmenissä akateemisissa tapahtumissa. TUT Prof Experiencen keikalla tutut biisit saavat uusia muotoja ja kaikki on mahdollista.

TUT Prof Experience

 

Festarihumu jatkuu, kun lavalle saadaan Mika ja Anssi. Mika ja Anssi tunnetaan kautta maan loistavina tunnelman kohottajina ja monipuolisina viihdyttäjinä. Yli 2000 yhteistä keikkaa takaavat laajan valikoiman yleisön mukaan rakkaudella poimittuja covereita. Mika ja Anssi elävät vahvasti hetkessä sormi yleisön pulssilla.

Mika ja Anssi

 

Lauantain ohjelman päättää Ykspihlajan kino-orkesteri. Ykspihlajan kino-orkesteri on Kokkolan Ykspihlajaa henkisenä kotinaan pitävä elokuvallinen yhtye, joka on tehnyt kapellimestari Miika Snåren johdolla musiikkia Juho Kuosmasen elokuviin (mm. ”Hymyilevä mies” sekä mykkäelokuva ”Romu- Mattila ja kaunis nainen”). Orkesteri soittaa live-keikoillaan nimensä mukaisesti muistakin elokuvista tunnettua musiikkia. Orkesterissa laulava Oona Airola nähdään myös Orkestra Suoran Lähetyksen solistina Festivaaliklubilla lauantaina.

Oona Airola / Ykspihlajan kino-orkesteri

 

Sunnuntain ohjelman polkaisee käyntiin coverduo Petri ja Maaria. Päätöspäivänä Festivaalitorilla kuullaan myös irlantilaista kansanmusiikkia, kun lavalle nousee O’Pojat. Viimeisestä musiikkiesityksestä vastaa Riot Mamas. Riot Mamas on energinen bilebändi, joka soittaa parasta bilemusaa laidasta laitaan uusimmista hiteistä vanhaan rockiin.

Riot Mamas

 

Musiikkiesitysten lisäksi Festivaalitorilla nähdään muun muassa tanssia ja Hyvä Kunnon vetämiä liikuntatuokioita. Perjantaina ja sunnuntaina lavalle nousee breakdancer Bboy Ede, ja Tanssikeskus Elementin Element Crew nähdään lavalla jokaisena päivänä. Sunnuntaina päivän päätteeksi nähdään myös Pole Fit Factoryn taidokkaat tankotanssijat.

Bboy Ede

 

Element Crew

 

Pole Fit Factory

 

Festivaalitori avoinna

 

Pe 31.8. 12-20

La 1.9. 12-20

Su 2.9. 10-15

Willantori, Hämeenkatu 9, 05800 Hyvinkää

Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.

Yhteistyössä Kauppakeskus Willa.

Festivaalitori
31.8. @ 12:00

Festivaalitori
1.9. @ 12:00

Festivaalitori
2.9. @ 10:00

Festivaaliohjelma