Hobbyhorse Revolution

Hauska ja koskettava dokumenttielokuva nuorista, jotka löytävät oman äänensä ja kykynsä ratsastamalla keppihevosilla.

Oscar-ehdokas Selma Vilhunen on ohjannut dokumenttielokuvan Hobbyhorse Revolution nuorista keppihevosharrastajista. Erityislaatuisesta harrastuksesta on kymmenessä vuodessa tullut tuhansien nuorten rakastama ilmiö ja elämäntapa.

Hobbyhorse Revolution on hauska ja koskettava elokuva mielikuvituksen ja yhteisöllisyyden voimasta. Elokuva seuraa kolmea nuorta, Aiskua, Elsaa ja Alisaa, joiden elämään keppihevosharrastus on tuonut muutoksen, ja jotka uskaltavat elää omannäköistään elämää silloinkin, kun ympäristö ei ymmärrä heille tärkeää harrastusta.

Keppihevonen on perinteinen lasten leikkikalu, mutta tämän päivän suomalaiset nuoret ovat itse luoneet sen ympärille monipuolisen harrastuksen ja nostaneet ilmiön uudelle tasolle. Harrastajat ovat epävirallisesti ja omaehtoisesti järjestäytyneitä. He ovat Instagram-tileineen, blogeineen ja foorumeineen verkossa samaan aikaan kun he urheilevat ”keppareilla” pihoilla ja metsissä – ja he ovat tosissaan. Alati kasvava innokas joukko treenaa määrätietoisesti ja järjestää valtakunnan tason kilpailuja. Jokaisella käsityönä valmistetulla kepparilla on oma nimensä ja persoonallisuutensa. Harrastajien ikähaarukka laajenee jatkuvasti vanhimpien harrastajien ollessa yli 20-vuotiaita. Kepparikuume leviää alati myös muihin maihin.

Elokuvan ohjaaja Selma Vilhunen sanoo ”Tämän elokuvan tekeminen on ollut minulle eräänlainen harjoitus omien ennakkoluulojeni murtamisessa. Vuosia kestäneen kuvausjakson aikana opin joka päivä uutta näiltä mahtavilta nuorilta ihmisiltä. En ole vielä missään kohdannut yhtä monimuotoista ja suvaitsevaa yhteisöä kuin keppihevosharrastajilla on. Olen lopun elämääni kiitollinen siitä, että olen saanut tutustua siihen.”

Elsa, Aisku, ja Alisa vierailevat näytöksen jälkeen tapaamassa katsojia!

Dokumentti
Pituus 89
Ikäraja S
Ohjaus Selma Vilhunen
Käsikirjoitus Selma Vilhunen, Okku Nuutilainen
Näyttelijät Mariam ”Aisku” Njie, Elsa Salo, Alisa Aarniomäki
Tuotanto Elli Toivoniemi & Venla Hellstedt / Tuffi Films Oy
Levittäjä
Elämyksen tarjoaa