Joulumaa

Kiitetty, tunnettujen näyttelijöiden tähdittämä hyväntuulinen draamakomedia Joulumaa kertoo joulunpyhistä, joiden aikana kaikki muuttuu ja elämä ottaa uutta suuntaa. Elokuvan on ohjannut Kesäkaverit-menestyselokuvan ohjaaja Inari Niemi.

Helena (Milka Ahlroth) valmistautuu viettämään joulunpyhiä itsekseen. Exällä (Tommi Korpela) on jo uusi. Ulli (Mari Rantasila) houkuttelee parhaan ystävänsä ainoaan joulukohteeseen, mihin heillä on varaa. Luvassa on vanhanajan joulu maalla naisten kesken.

Luomutilaa isännöivät nuoret ihanteelliset, mutta tilanhoidolliset ummikot, Tuure (Eero Ritala) ja Unna (Anna Paavilainen). Nuoripari yrittää elää unelmaansa röttelössä, vaikka ekologinen elämäntapa ja lapsentahtinen kasvatus alkavat koetella niin ihanteita kuin parisuhdettakin. Maatilalle tulee sitten vielä yksi vieras (Martti Suosalo).

Maatilan joulu on poikkeustila, jossa pieni porukka hitsautuu tiiviiksi miniyhteisöksi. Lopulta kaikki on sekaisin ja joulumaan naiset joutuvat elämän suurten kysymysten äärelle.

Elokuvassa tekstitykset suomeksi heikkokuuloisille.

Elokuvan jälkeen Q&A-tilaisuudessa elokuvan pääosa Mari Rantasila, ohjaaja Inari Niemi ja tuottaja Miia Haavisto!

Muutokset mahdollisia.

Julia 1 & 2
31.8. @ 16:15

Kokoillan elokuva
Maa Suomi
Vuosi 2017
Pituus 92
Ikäraja 12

Ohjaus Inari Niemi
Käsikirjoitus Inari Niemi
Näyttelijät Milka Ahlroth, Mari Rantasila, Anna Paavilainen, Eero Ritala, Martti Suosalo, Tommi Korpela
Tuotanto Miia Haavisto/Helsinki-filmi
Levittäjä Nordisk Film