Kääntöpiste

Euroopan halki paenneen Francisin (David Nzinga) matka saa äkillisen käänteen Helsingistä pohjoiseen suuntaavassa yöjunassa. Samaan hyttiin osuu maailman kovettama Jere (Samuli Vauramo) sekä salamatkustaja, jonka takia Francis ja Jere joutuvat yllättäen yhteisen päätöksen eteen. Samaan aikaan Oulussa Vera (Laura Birn) katkaisee välit lapsensa arvaamattomaan isään. Jokainen heistä pyrkii elämässä eteenpäin, mutta sattuma puuttuu peliin: kun Veran lapsen isä katoaa jäljettömiin, kolmikon kohtalot ajautuvat vääjäämättä samoille raiteille.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Simo Halisen (mm. Kerron sinulle kaiken, 2013) uusi elokuva Kääntöpiste on intensiivinen draama hyvää tahtovista ihmisistä oikeassa paikassa väärään aikaan. Se kietoo tiukasti yhteen kolme näkökulmaa ja lukuisia risteyksiä, joissa on pakko valita suunta. Onni leijuu käden ulottuvilla, mutta miten siitä saisi otteen? Pohjoisen lumiseen kaupunkiin sijoittuva tiheätunnelmainen tarina kertoo sattumasta ja ratkaisevista valinnoista, joiden seurauksia kukaan ei voi hallita. Niin Francis ja Jere kuin Verakin pakenevat vimmatusti – kohti elämänsä seuraavaa kääntöpistettä.

Elokuvassa suomi-ruotsi tekstitykset.

Elokuvan alussa tavattavissa elokuvan ohjaaja Simo Halinen sekä näyttelijät Samuli Vauramo ja Laura Birn!

Muutokset mahdollisia.

Julia 1 & 2
1.9. @ 13:15

Kokoillan elokuva
Maa 2018
Vuosi Suomi
Pituus 104
Ikäraja 12

Ohjaus Simo Halinen
Käsikirjoitus Simo Halinen
Näyttelijät Laura Birn, Samuli Vauramo, David Nzinga, Andreas af Enehielm, Sara Paavolainen, Wäinö Pylkkönen, Mazdak Nassir
Tuotanto Liisa Penttilä-Asikainen & Pete Eklund, Madeleine Ekman & Lizette Jonjic/ Kaiho Republic ja Zentropa Sweden
Levittäjä Plan B-distribution