Kevään lasten ja nuorten elokuvatyöpajat

Red Carpetin animaatio- ja videokurssit tutustuttavat nuoria elokuvan tekemiseen.

Leirit on järjestetty vuoden 2018 aikana ja ovat menneet.

Red Carpet 2018 kurottaa hyvinkääläisten yhteisöä kohti – Red Carpet kannustaa paikallisia nuoria tutustumaan elokuvien tekoon ja kasvamaan suomalaisen elokuva-alan osaajien joukkoon. Monelle ura elokuva-alalla urkenee juuri harrastusten kautta ja Red Carpet on nyt mukana tarjoamassa elokuva-alan harrastamisen mahdollisuuksia Hyvinkäällä.

Kaikki työpajoissa syntyneet teokset esitetään Red Carpet -elokuvafestivaalin päätöspäivänä sunnuntaina 2.9.2018 klo 10-14 välillä Studio Donnerissa Villatehtaalla. Lisätietoja tulossa myöhemmin.

Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.

Nuorten Red Carpet -elokuvaworkshop

 

Red Carpet Film Festivalin yhteydessä järjestetään tänäkin vuonna elokuvaworkshop, jossa alasta kiinnostuneet nuoret pääsevät ammattilaisten opastuksella tutustumaan elokuvantekoon. Workshopin aikana tehdään yksi tai usempi ammattinäyttelijöillä roolitettu elokuva, jotka saavat ensi-iltansa elokuvafestivaalin päätöspäivänä. Mukaan voivat hakea kaikki 16-22 vuotiaat nuoret. Tämän vuoden teemana on Nuori kaupunkilainen 2018.

Workshopin vetäjinä toimivat ohjaaja-käsikirjoittaja Jori Grönroos (Murtuma Pictures) ja tuottaja Mete Sasioglu (Sons of Lumière). Workshop järjestetään Hyvinkäällä 27.8.-2.9.2018. Osallistujat majoitetaan Hyvinkäällä ja he saavat täyden ylläpidon.

 

Lisätietoja ja viime vuoden workshopin fiiliksiä täältä.

 

Vilkastus-yhdistyksen Kässäriä kehiin -käsikirjoituskisa kannustaa nuoria luovaan kirjoittamiseen.

 

Hyvinkään koulujen kulttuuriyhdistys Vilkastus ja Red Carpet järjestivät Käsistä kehiin -kässärikisan 5.–9. -luokkalaisille. Kisa kannusti nuoria rohkeasti kokeilemaan luovaa kirjoittamista. Parhaillaan syntyneistä käsikirjoituksista työstetään lyhytelokuvia, jotka näytetään Red Carpet -elokuvafestivaaleilla.

Red Carpetin ja Vilkastus-yhdistyksen yhteinen käsikirjoituskisa käynnistyi helmikuussa. Putouksenkin takana ollut käsikirjoittaja sekä Hyvinkäältä kotoisin oleva Melli Maikkula ja Antti Luusuaniemi saattelivat nuoret käsikirjoittamisen vauhtiin aloitustilaisuudessa.

Lisätietoja Vilkastuksen sivuilta.

Hyria säätiö ja Nuorisopalvelut järjestävät elokuvaleirejä 13–29 -vuotiaille

 

Elokuvaleireillä nuoret ja nuoret aikuiset pääsevät toteuttamaan Red Carpetin kanssa yhteistyössä koko elokuvatuotannon.  Aiempaa kokemusta tai valmista tarinaa ei tarvita, mutta leireille voi myös tulla tekemään valmiista käsikirjoituksesta totta oman kaveriporukkansa kanssa – kaikki on mahdollista!

Varsinainen ilmoittautuminen elokuvauskursseille on päättynyt, mutta mukaan voi vielä tulla valmiin, tai lähes valmiin elokuvan kanssa.

Käy lukemassa lisätietoja ja kurkkaamassa etukäteen mitä nuoret ovat saamassa aikaan täältä!

Hyvinkään Nuorisopalveluiden ja Hyriasäätiön elokuva:

https://hygezine.fi/red-carpet

 

Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulu järjestää Villa Artussa video- ja animaatiokursseja

 

Kurssien aikana tehdään yhdessä Villa Artun ohjaajien kanssa noin minuutin mittaisen videot oppilaiden toivomasta aiheesta. Kurssit ovat tarkoitettu 8–12 -vuotiaille. Animaatiotyöpajassa tehdään pala-animaatioina, joissa liike luodaan filmille liikuttelemalla paperinukkeja kuva kuvalta. Videotyöpajassa käsikirjoitetaan ja kuvataan lyhytelokuva.

Lisätietoja Lasten ja nuorten kuvataidekoulun sivuilta.

Festivaaliohjelma