Olavi Virta

 

Olavi Virta, on elokuva Suomen kaikkien aikojen suosituimmasta laulajasta.

Miehestä, jonka unelman sota katkaisi, miehestä joka nousi köyhyydestä huipulle ja Suomen kansan rakastamaksi esiintyjäksi, niin estradeilla kuin elokuvissakin ja joka menetti lopulta kaiken muun paitsi ainutlaatuisen äänensä.

Se on elokuva miehestä, joka rakasti kauniita naisia ja jota kauniit naiset rakastivat. Miehestä, joka nautti vauhdista, amerikkalaisista autoista, aplodeista ja alkoholista.

Koko sodanjälkeinen Suomi halusi kiihkeästi unohtaa ankeat ajat – tanssia, juhlia, unelmoida ja rakastaa.

Tähän tarpeeseen Olavi Virta vastasi. Syntyi sadoittain levytyksiä ja ikivihreitä lauluja. Tuo elämänjanoa kiihkeänä sykkivä ajanjakso; viisikymmenluku uusine tuulineen muutti koko maailman, myös Suomen.

Huikealla menestyksellä on kuitenkin myös aina hintansa.

Kun uudet ajat toivat tullessaan uudet tähdet, oli vanhojen aika astua sivuun.
Vasta menetettyään kaiken, perheensäkin, Olavi Virta ymmärsi, että hänen elämänsä suurin rakkaus oli koko ajan ollut siinä aivan lähellä, mutta silloin kaikki oli jo liian myöhäistä.

Sairastuttuaan vakavasti, opetteli Olavi Virta uudelleen kävelemään, puhumaan ja laulamaan. Hän nousi estradille keppiinsä nojaten, halveksivan yleisön pilkatessa ja nauraessa, mutta kun hän alkoi laulaa, yleisö hiljeni, ja kyyneleet kimalsivat kuulijoiden silmissä.

Mestari oli palannut, vielä kerran.

Elokuvan Q&A-tilaisuuksissa tavattavissaohjaaja Timo Koivusalo, Malla Malmivaara, Lauri Tilkanen, Pertti Mutanen, Jyrki Luukko, Pekka Lehesmaa, Jussi Mäkelä.

Muutokset mahdollisia.

Valtakunnallinen ensi-ilta on 5.10.2018.

BioRex Sveitsi
31.8. @ 17:30

BioRex Sveitsi
31.8. @ 18:00

BioRex Sveitsi
31.8. @ 20:15

BioRex Sveitsi
31.8. @ 20:45

Juhlaennakko
Maa Suomi
Vuosi 2018
Pituus 125min

Ohjaus Timo Koivusalo
Käsikirjoitus Timo Koivusalo
Näyttelijät Lauri Tilkanen, Malla Malmivaara, Vesa Vierikko, Seela Sella, Martti Suosalo, Jonna Järnefelt, Hannu-Pekka Björkman, Heikki Nousiainen ja Raimo Grönberg
Tuotanto Timo Koivusalo/Artista Filmi
Levittäjä The Walt Disney Company Nordic