Onneli ja Anneli

Marjatta Kurenniemen rakastettuun romaaniin, Onnelin ja Annelin talo, perustuva elokuva Onneli ja Anneli kertoo kahden ekaluokkalaisen tytön, Onnelin ja Annelin, kesästä ja unelmahetkistä parhaan kaverin kanssa ilman vanhempia — hetkistä joissa todellisuus ja fantasia kohtaavat maagisella tavalla.

Onneli ja Anneli löytävät kadulta rahaa ja ostavat löytämillään rahoilla salaperäiseltä rouva Ruusupuulta talon itselleen. Talo on täydellinen unelmien talo, mitoiltaan ja varustukseltaan tismalleen Onnelin ja Annelin tarpeisiin tehty. Tytöt muuttavat taloon ja alkavat viettää unelmiensa kesää, josta ei puutu seikkailuja ja yllätyksiä. Kesän aikana tytöt tutustuvat myös naapureihinsa, joihin kuuluvat Tingelstiina ja Tangelstiina ja heidän ihanan salaperäinen maailmansa, sekä rouva Rosina Rusina, joka alun nurjamielisyyden jälkeen löytää ilon elämäänsä.

BioRex Sveitsi
2.9. @ 13:00

Perhenäytös
Maa Suomi
Vuosi 2014
Pituus 80
Ikäraja S

Ohjaus Saara Cantell
Käsikirjoitus Sami Keski-Vähälä
Näyttelijät Aava Merikanto, Lilja Lehto, Elias Koistinen, Eija Ahvo, Kristiina Elstelä, Kiti Kokkonen, Jaakko Saariluoma ja Johanna af Schultén.
Tuotanto Teea Hyytiä, Sari Lempiäinen/Zodiak Finland
Levittäjä Nordisk Film