Punasii päin

”Olipa kerran lähiössä…”

Tarina alakulttuurista, missä olut on pelkkä janojuoma ja laittomat päihteet osa elämäntapaa, jonka aamuhämärässä väritetään meidän Stadi pirteillä graffiteilla säväyttämään sun duunimatkaa. Kunnes eräänä päivänä yhteiskunta määrää oman ristiretkensä katutaiteilijoita vastaan. Stop töhryille!

 

Alakulttuuri, jossa ystävyys ja lojaalius ovat auktoriteetteja ja yhteiskuntakelpoisuutta tärkeämpiä arvoja. Suomiräppimaailmaan sijoittuva elokuva, jonka päähenkilöt Henri (Julma H) ja Joonas (Otto Nyberg) syrjäytyvät piirtäessään seinään laittomia graffiteja. Alakulttuuriin kuuluvat olennaisesti sekä laittomat, että lailliset päihteet, joiden myötä esitetään pääväittämä; alakulttuuri syö lapsensa. Pojat päätyvät varsin nopeasti väärille raiteille. Joonas tiedostaa tuon riskin, mutta hänen ystävänsä Henri ei näe samalla tavalla nuoruuden ja räppimusiikin ja rappioromantiikan mukana tuomia ongelmia. Syrjäytyneinä työttöminä pojat kasvattavat ja myyvät laitonta kannabista päivätöikseen, ja pian onkin kaikki hauskuus tiessään kun toiminta alkaa saada yhä enemmän järjestäytyneen rikollisuuden piirteitä. Kun mukaan astuvat kannabista vahvemmat päihteet alkaa lopullinen alamäki, jota on mahdotonta enää pysäyttää, vaikka Joonas yrittääkin sanoa ongelmat ääneen, ei kaverit kuuntele, eikä Joonaskaan lopulta pääse enää irti maailmasta jonka pyörteisiin on jo hukkunut, vaikka hänen haaveilema oma elokuva saa lopulta SES-tuen, liian myöhään.

Elokuvan Q&A-tilaisuudessa ohjaaja-tuottaja Mika Ahlfors, näyttelijät Julma H, Pikkupiru, Otto Nyberg, Ali Abdi ja Hilma Kotkaniemi, maskeeraaja Jonna Härkänen, production designer Tiina Paavilainen, 1st assistant director Anna Huttula, production designer Lotta Taarasti, dop Teemu Haataja ja production asistant Jüri Erkkilä.

Muutokset mahdollisia.

BioRex Sveitsi
1.9. @ 15:30

Kokoillan elokuva
Maa Suomi
Vuosi 2018
Pituus 90
Ikäraja 16

Ohjaus Mika Ahlfors
Käsikirjoitus Mika Ahlfors
Näyttelijät Julma H (Alqaida Finland 2008) Otto Nyberg, Hilma Kotkaniemi, Ali Abdi, Sofia Smeds, Heikki Herva, Pikkupiru
Tuotanto Mika Ahlfors/Ahlfors films oy
Levittäjä Mika Ahlfors Films & Mörssi Records