Red Carpet tunnustukset

Red Carpet -elokuvafestivaali myöntää jo kolmantena vuonna peräkkäin tunnustuksia elokuva-alan tekijöille.

Kyseessä ei ole kilpailu, vaan esiin halutaan nostaa suomalaisia elokuvantekijöitä ja elokuvatekoja. Tunnustuksia jaetaan eri lähtökohdista ja eri statuksella oleville alan tekijöille.

Aiempina vuosina festivaalijuryt ovat palkinneet muun muassa vuoden elokuvateon tehneitä sekä jakaneet kannustuspalkintoja ja elämäntyötunnustuksia. Vuonna 2018 uroteko tunnustuksia jaettiin joukolle rohkeita naisia jotka ovat toimineet alan tienraivaajina aina Minna Canthista, Elina Knihtilään ja Pamela Tolaan.

Elämäntyö palkinto myönnettii Kalle Kinnuselle ja Red Carpet 2018 tunnustus Miia Haavistolle. Alan ilontuojana on palkittu vuonna 2017 maskibussin kuljettaja Kimmo Kaamanen ja vuonna 2018 maskeeraaja Marjut Samulin.

Jury valitsee tänäkin vuonna tähdet, joiden nimet valetaan Hyvinkään tähtiraitille, yhdessä näyttelijöiden Outi Mäenpään ja Vesa-Matti Loirin kanssa.

Joka vuosi vaihtuvan juryn muodostaa viisi henkinen joukko alan ammattilaisia. Tänä vuonna tunnustuksia myötämässä ovat elokuvatuottajat Miia Haavisto, Markus Selin ja Aleksi Hyvärinen, sekä ohjaaja Timo Vuorensola ja muusikko Anna Puu.

Red Carpet jury 2019 Markus Selin (kuvassa vasemmalla), Anna Puu, Timo Vuorensola, Aleksi Hyvärinen sekä Miia Haavisto.

Red Carpet jury 2019 Markus Selin (kuvassa vasemmalla), Anna Puu, Timo Vuorensola, Aleksi Hyvärinen sekä Miia Haavisto.

 

Palkinnot jaetaan torstaina 29.8. Hotel Sveitsissä järjestettävässä Red Carpet -gaalassa. Gaala on elokuva-alan ja elokuvien yleisön yhteinen juhla. Varaa illallispöytäsi täältä.

Festivaaliohjelma