Red Carpet Pro

Red Carpet Pro –elokuva-alan ammattilaispäivä

Kansainvälistyminen, casting ja luova bisnes!


Torstaina 30.8. klo 9.00–16.00

Hotel Sveitsi & BioRex Sveitsi, Hyvinkää

Uusi Red Carpet Pro -seminaaripäivä kokoaa elokuva- ja media-alan ammattilaiset yhteen Hyvinkään Sveitsiin. Ohjelmassa ovat elokuvien kansainvälinen menestys, castingin merkitys elokuvissa sekä taiteen ja bisneksen yhdistäminen.

Unkarilaiset elokuvat ja näyttelijät menestyvät kansainvälisesti mainiosti, ja Red Carpet Pro:n vieraina kuullaankin muun muassa unkarilaista, Cannesin elokuvajuhlilla palkittua ohjaajaa, Zsófia Szilágyia. Kansainvälisesti toimiva roolittaja-agentti Lene Seested Tanskasta ja roolittaja Tusse Lande Ruotsista sekä viime vuonna Red Carpetissa elämäntyöstään palkittu agentti Laura Munsterhjelm kertovat roolittajan työstä ja antavat vinkkejä kansainväliselle uralle pyrkiville. Casting-ammattilaiset ovat näyttelijöiden tavattavissa lounaan jälkeen. Iltapäivän ohjelmassa pohditaan kuinka taiteella voi tehdä bisnestä, miten bisnes voi olla luovaa ja eettistä sekä miten tässä onnistutaan.

Seminaarin lopussa on tilaa vapaalle keskustelulle ja verkostoitumiselle.

Iltapäivällä Bio Rex Sveitsi esittää kaksi unkarilaista elokuvaa, ja paikalle saapuu myös elokuvien tekijöitä. Zsófia Szilágyi on paikalla elokuvansa One Day -näytöksen jälkeen, ja näyttelijät Alexandra Borbély sekä Ervin Nagy saapuvat kertomaan elokuvastaan Kosketuksissa sekä vastailemaan yleisön kysymyksiin. Osta liput elokuvanäytöksiin täältä. Q&A-tilaisuuksiin voi osallistua myös ilman elokuvalippua saapumalla saliin vasta elokuvanäytöksen päätyttyä.

Red Carpet Pro huipentuu illalla Red Carpet Gaalaan, jossa myönnetään vuoden 2018 Red Carpet tunnustukset illallisen ja musiikkiesitysten lomassa. Red Carpet Jury jakaa tunnuksia merkityksellistä elokuva-alalla tehneille henkilöille tai tahoille.

Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.

Red Carpet Pro -päivän ilmoittautuminen on suljettu!


 

Ohjelma 30.8.2018:

 

9.00-10.00 Ilmoittautuminen

10.00-10.30 International movie business and success case Hungary (ENG). Elokuvien kansainvälinen menestys case Unkari.

10.30-12.00 Casting process and importance of casting in film industry – how to succeed in it. (ENG) Roolitusprosessi ja castingin merkitys elokuvassa – miten castingissa onnistutaan?

12.00-13.00 Lunch in Hotel Sveitsi (included in the price) / Lounas Hotel Sveitsissä (sisältyy hintaan)

Iltapäivän ohjelma Suomeksi. / Program in the afternoon in Finnish.

13.00-13.40 Urakohtaaminen: Bisneksen ja luovuuden kohtaamisia (FIN).

13.40-15.00 Paneeli: Miten taide voi olla bisnestä ja miten bisnes voi olla eettistä ja luovaa (FIN).

15.00 Vapaa seurustelu, verkostoituminen

Päivän moderaattorina toimii Mikko Lempilampi.

13.00-15.00 Casting agents Lene Seested, Tusse Lande and Laura Munsterhjelm are available to meet actors after lunch. Free discussion, no need for appointments.  

Lene Seested, Tusse Lande ja Laura Munsterhjelm ovat näyttelijöiden tavattavissa lounaan jälkeen. Vapaata seurustelua, ei ajanvarausta.Red Carpet Pro:n asiantuntijoina ovat:

 


Unkarilainen elokuvaohjaaja Zsófia Szilágyi debytoi ja voitti tänä vuonna Cannesin elokuvajuhlilla Elokuvakriitikoiden kansainvälisen järjestön (FIPRESCI) palkinnon draamallaan One Day.

Zsófia Szilágyi


Unkarilainen näyttelijä Alexandra Borbély nähtiin pääroolissa unkarilaisessa Kosketuksissa-elokuvassa (eng. On body and soul), joka sai korkeimman Kultainen karhu -palkinnon Berliinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla viime vuonna. Elokuva kilpaili myös kansainvälisen elokuvan Oscar-ehdokkuudesta. Borbélylle on myönnetty Eurooppalainen elokuvapalkinto parhaasta naispääosasta.

Alexandra Borbély, kuva: Pál Nánási


Tanskalainen Lene Seested (Panorama Agency) on castannut 1996 alkaen Oscar ja Golden Globe -voittajan, ohjaaja Susanne Bierin elokuvat. Seested on Panorama Agencyn perustaja ja toimitusjohtaja.

Lene Seested


Ruotsalainen Tusse Lande on maansa taitavimpia roolittajia hänen työtään ovat muun muassa Millenium-trilogia sekä James Bond: Skyfall -elokuva.

Tusse Lande


Laura Munsterhjelm on Suomessa ja Ruotsisissa toimivan agenttitoimiston Actors in Scandinavia perustaja ja vetäjä. Laura työskentelee usean suomalainen näyttelijän takana ja hänen ansiostaan suomalaiset näyttelijät ovat saaneet rooleja ulkomailta.

Laura Munsterhjelm


Paola Suhonen on suunnittelija, taiteilija ja elokuvaohjaaja sekä henkilö Ivana Helsinki -brändin takana. Paola on myös uuden kokeellisen festivaalin, Superwoodin taiteellinen johtaja. Red Carpet ohjelmistossa nähdään myös Suhosen uusin kokopitkä elokuva, Avanto-Erkki.

Paola Suhonen. Kuvaaja: Kim Öhrling

 


Toimitusjohtaja Jukka Kurttila on nostanut Finlaysonin merkityksellisillä teoilla (naisten euro -kampanja, Seis silpomiselle -kampanja) kantaa ottavaksi ja ajantasaiseksi brändiksi. Kurttilan mielestä maailman parantaminen ja bisnes eivät sulje toisiaan pois.

Jukka Kurttila. Kuva: Omer Lewin

 


Ei ole suomalaista, joka ei Markus Selinin elokuvaa olisi nähnyt. Elokuvatuottaja Selin on Suomen johtavan elokuvatuotantoyhtiön Solar Filmsin osa-omistaja sekä Solar Filmsin elokuvien takapiru.

Markus Selin

 


Alf Rehn on kansainvälisesti noteerattu johtamisen ja organisaatioiden tutkimuksen professori.

Alf Rehn

 


Digitaalisen median, tarinankerronnan ja TV:n visionääri Risto Kuulasmaa on toiminut avainrooleissa Docventuresin ja Duudsonien taustalla sekä Tubeconin osaperustajana. Risto johtaa Tubeconin kansanvälistymistä ja tukee mm. Suomen UNICEFin työtä hallituksen jäsenenä.

Risto Kuulasmaa

Rekisteröinti ja ilmoittautuminen

RED CARPET PRO
Torstaina 30.8. klo 9.00–16.00
Hotel Sveitsi & BioRex Sveitsi, Hyvinkää
Liput 55 €
Ilmoittautumiset www.tinyurl.com/RedCarpetPro

Yhteistyössä:

BioRex Sveitsi
30.8. @ 10:00

Festivaaliohjelma