The Guardian Angel – Suojelusenkeli

The Guardian Angel – Suojelusenkeli on tositapahtumiin perustuva trilleri Tanskaa 1950-luvulla kuohuttaneista hypnoosimurhista. Rikostutkija Anders Olsen (Pilou Asbæk) saa selvitettäväkseen tapauksen, jossa pankkiryöstäjä ampuu kaksi virkailijaa ja pakenee rahojen kanssa Kööpenhaminan kaduille. Pidätettäessä mies väittää tehneensä teon yksin. Omituisen tapauksesta tekee se, että jotkut silminnäkijät sanovat pankkiryöstäjän käyttäytyneen kuin olisi transsissa.

 

Olsen saa selville, että syytetty on istunut vankilassa yhdessä karismaattisen Björn Nielsenin (Josh Lucas) kanssa ja alkaa epäillä, että Nielsen on hypnotisoinut sellitoverinsa tekemään rikoksen puolestaan.

Mutta voiko se olla mahdollista – ja jos on, miten syyllinen saadaan kiinni? Olsen hakee apua tunnetulta hypnoosiin erikoistuneelta psykiatrilta (Rade Šerbedžija), jonka kanssa hän ajautuu yhä syvemmälle mielen manipulaation maailmaan.

 

Keskittyessään rikostutkimuksiin Olsen ei huomaa, että salaperäinen Nielsen tekee salaa tuttavuutta hänen nuoren vaimonsa (suomalainen Sara Soulié) kanssa. Pian mystinen tapaus koskettaa häntä lähempää kuin hän arvaakaan.

 

Arto Halosen (mm. Prinsessa, Isänmaallinen mies) ohjaama elokuva on kiehtovaan tositarinaan pohjautuva psykologinen trilleri, jonka teemat herättävät pohtimaan mielen hallinnan vaikutuskeinoja myös nykypäivänä: mihin manipuloinnilla pystytään ja kuinka pitkälle se voidaan viedä?

Elokuvan Q&A-tilaisuudessa ohjaaja Arto Halonen, näyttelijät Sara Soulie ja Mikko Nousiainen ja kuvaaja Antti Hellstedt!

Muutokset mahdollisia.

Kinoma
31.8. @ 13:00

Kokoillan elokuva
Maa Suomi,Tanska, Kroatia
Vuosi 2018
Pituus 102
Ikäraja 12

Ohjaus Arto Halonen
Käsikirjoitus Arto Halonen
Näyttelijät Pilou Asbæk, Josh Lucas, Rade Erbedžija, Sara Soulié, Cyron Melville, Christopher Fulford, Mikko Nousiainen ja Pamela Tola
Tuotanto Arto Halonen, Timo T. Lahtinen, Igor A. Nola/Art Films Production AFP Oy Tähtiloiste Elokuvatuotanto Oy Smile Entertainment Oy MP Film Production
Levittäjä Scanbox Entertainment Finland Oy