Toveri, missä olet nyt?

Vuonna 1988 20-vuotias Kirsi Marie Liimatainen lähtee Itä-Berliiniin. Tampereella hän on kuulunut talonvaltaajiin, nyt suuntana on DDR:n kansainvälinen nuorisokorkeakoulu ”Wilhelm Pieck”. Oppiaineena on Marxismi – Leninismi. Koulun oppilaat tulevat ympäri maailmaa, yhteensä yli 80 maasta – rautaesiripun molemmin puolin. Osa saapuu maahan laillisesti, toiset peitenimen turvin. He ovat vapaustaistelijoita, puolueaktivisteja ja opiskelijaliikkeen edustajia. Nuoria ihmisiä, joita yhdistää toivo paremmasta maailmasta. Kampuksella eletään kansainvälisen solidaarisuuden hengessä, mutta reaalisosialismi näyttää kolikon toisen puolen: teoria ja käytäntö eivät kohtaa. Kesällä 1989 kurssi päättyy – samana syksynä Berliinin muuri murtuu.

 

24 vuotta myöhemmin, Kirsi Marie Liimatainen matkustaa Saksaan, Boliviaan, Chileen, Libanoniin ja Etelä-Afrikkaan. Vain muutaman valokuvan ja tiedossaan olevan koodinimen turvin, Kirsi Marie koettaa selvittää mitä entisille opiskelutovereille ja vapautustaistelijoille tapahtui. Mitä yhteisestä päämäärästä kaikkien kansojen vapauttamisesta jäi jäljelle? Onko tämän päivän globalisoituneessa maailmassa vielä unelmia, joiden puolesta kannattaa taistella?

Elokuvan Q&A-tilaisuudessa elokuvan tuottaja-ohjaaja Kirsi Marie Liimatainen, apulaisohjaaja Jenny Orgis, leikkaaja Antti Tuomikoski ja säveltäjä Anssi Växby!

Muutokset mahdollisia.

BioRex Sveitsi
2.9. @ 15:45

Dokumentti
Vuosi 2017
Pituus 112 min
Ikäraja 12

Ohjaus Kirsi Marie Liimatainen
Käsikirjoitus Kirsi Marie Liimatainen
Tuotanto Kirsi Marie Liimatainen ja Kaarle Aho/Ilanga Films ja Making Movies
Levittäjä Pirkanmaan elokuvakeskus