Hyvinkääsaliin rakennetaan elokuvateatteri

Yön tunteina yli 150-kiloinen elokuvaprojektori nousee kahdeksan metrin korkeuteen Hyvinkääsalin tarkkaamon ikkunan kautta lukuisten vinssien kannattelemana. Salin etuosassa, sivuilla ja takana ahertaa mustiinpukeutunut joukko kiinnittämässä erilaisia kaiuttimia paikoilleen. Tilannetta tarkkailee elokuvateatteri BioRexin erikoisasiantuntija mittalaitteineen. Hän on varmistamassa nyt rakentuvan äänentoiston korkealaatuista tasoa.

“Red Carpetissa elokuvia ei katsota Hyvinkääsalissa, vaan Hyvinkääsaliin rakennetussa aidossa elokuvateatterissa”, korostaa festivaalin tekninen tuottaja Mauno Oikarinen.

Hänen ja BioRexin tekniikkapäällikkö Jari Kesäsen tehtävänä on ollut varmistaa, että salin videotekniikka ja äänimaailma toteutuvat elokuvanäytöksissä juuri sellaisina, kuin elokuvan tekijät ovat ne ajatelleet. “Ei elokuvan kuvaformaatin toistamiseen seminaarilaitteisto riitä. Joten me tuomme paikalle elokuvaprojektorin. Ja saadaksemme elokuvien erikoisefektien vaatiman monikanavaisen 5.1.-äänentoiston rakennettua yhdistämme Hyvinkääsalin omaan äänentoistoon ison määrän lisäkaiuttimia.”

427-paikkaista salia ei muuteta elokuvateatteriksi silmänräpäyksessä. Oikarinen kertoo muutosprosessin alkaneen yli puoli vuotta sitten yhdessä elokuvateatteriketju BioRexin kanssa. Mukaan on mahtunut monia maagisia hetkiä, kuten esimerkiksi massiivisen projektorin nostaminen.

Tule kokemaan ja aistimaan elokuvateatteriksi muuttunut Hyvinkääsali. Tutustumaan pääsee 31.8. klo 15.
Tuolloin leffateatterissa esitetään Fingerporin juhlaennakko sekä nuorten elokuvaleirin lyhytelokuvien ensi-ilta.

Kuva: Erika Luoto.