Hyrialaiset mukana festivaalielokuvan teossa

“Elokuva ei synny pelkästä tähtipölystä, vaan taustalta löytyy kymmenittäin eri alojen ammattilaisia. Red Carpet -festivaali juhlii elokuvaa, sen yleisöä ja tekijöitä. Hyria on tänä vuonna festivaalin pääyhteistyökumppani. Tehtävämme on yhteinen: enemmän osaamista, enemmän asennetta. Luovuuden yhdistäminen huippuosaamiseen mahdollistaa menestyksen, jota Hyriakin haluaa olla vauhdittamassa. Festivaali on hyrialaisille myös oppimisympäristö: useiden alojen opiskelijat ja valmennettavat ovat osallistuneet Red Carpetin suunnitteluun ja toteutukseen jalostaen samalla omaa osaamistaan”, kertoo Hyrian toimitusjohtaja Pekka Vaittinen.

Todellisena käytännön oppimisympäristönä toimivat toukokuussa festivaalielokuvan kuvaukset, joihin osallistui iso joukko Hyrian opiskelijoita ja valmennettavia. Hyrialaisten tehtäviin kuului cateringista huolehtimista, teiden sulkemista, lavastekakkujen leipomista. Tietysti opiskelijoita tarvittiin myös näyttelijäntehtäviin.

Kuvauspäivät olivat pitkiä, mutta ainutlaatuisia ja ikimuistoisia jokaiselle festivaalielokuvan tekemiseen osallistuneelle opiskelijalle ja valmentautujalle.
Myös kuvauksissa tallennetut behind the scenes -kuvat ovat hyrialaisten Jonna Seppälän ja Manuela Pyyhtiän käsialaa.

Jalmari Helanderin ohjaaman elokuvan päärooleissa hurmaavat Juha Muje ja Petri Manninen. Festivaalielokuvan on kuvannut Kjell Lagerroos.