Leffoja, liikuntaa ja elämyksiä yhdessä paketissa

Näyttelijä Antti Luusuaniemi perusti iloisen elokuvafestivaalin entiseen kotikaupunkiinsa Hyvinkäälle. Tänä vuonna festari laajenee Villatehtaalta myös Hyvinkään Sveitsiin, joka tarjoaa elämyksiä ympäri vuoden, koko perheelle.

 

Antti Luusuaniemi on työnsä puolesta kiertänyt elokuvafestivaaleja Berliinissä, New Yorkissa ja Lontoossa.

– Mielestäni ”festivaali”-sanasta on aina Suomessa puuttunut sen tärkein osa, eli ”fest” (juhla). Siksi päätin kehittää uuden tapahtuman ilo ja juhlat edellä.

Syntyi Red Carpet -elokuvafestivaali, joka järjestettiin ensimmäisen kerran loppukesästä 2017 Hyvinkäällä.

– Käytännössä juhlafiilis näkyi esimerkiksi siten, että suoraan elokuvateatterista pääsi astelemaan ulos festarikadulle. Musiikki soi, ihmiset nauttivat hyvistä tarjoiluista ja pääsivät tapaamaan tähtiä, Antti kertaa.

Festarikaupungiksi Hyvinkää ei valikoitunut vain siksi, että Antilla on lämmin suhde entiseen kotikaupunkiinsa. Valtava kehityshanke Hyvinkään Sveitsin elämyskeskuksen rakennuttamiseksi on nostanut kaupungin profiilia merkittävästi. Hotelli Sveitsi moderneine elokuvateattereineen ja monipuolisine ravintoloineen on täydellinen ympäristö kunnianhimoiselle festivaalille.

– Sveitsi tarjoaa hulppeat tilat Red Carpet Gaalalle ja juhlanäytöksille. Tänä vuonna kutsumme paikalle myös ulkomaisia elokuvantekijöitä ja tähtiä. Teemamaaksi valitsimme Unkarin. Se on Suomen kokoinen maa, joka voittaa jatkuvasti kansainvälisiä elokuva-alan palkintoja. Mitä he tekevät eri tavalla kuin me suomalaiset? Tämän aiomme selvittää avaamalla dialogin suomalaisten ja unkarilaisten elokuvantekijöiden välillä.

Alueelle ei ole pääsymaksua tulevanakaan vuonna, eli kaikki ovat tervetulleita fiilistelemään elokuvafestivaalin ainutlaatuista tunnelmaa. Pääsy elokuviin maksaa normaalin leffalipun hinnan.

Festareita odotellessa Hyvinkään Sveitsissä kannattaa pistäytyä tai viettää vaikka koko perheen elämyspäivä erilaisten aktiviteettien parissa. SuperPark, pakohuoneet, hoitola- ja kauneuspalvelut sekä monet muut puuhat ympäröivässä luonnonpuistossa ovat kaikenikäisten suosikkeja.

 

ANTTI LUUSUANIEMEN SUOSIKIT UUDISTUNEESSA SVEITSISSÄ:

UINTI Sveitsin arkkitehtuurisestikin upea maauimala on meillä lasten kanssa kovassa käytössä.

SEIKKAILUSVEITSI Sveitsin puissa kiipeileminen on superhauskaa ja hyvää liikuntaa!

LEFFAT BioRexin elokuvateatterit. Leffat pyörivät aamusta iltaan. Suosikkini on Rex-sali, jossa voi ruokailla ja nauttia lasin viiniä leffan lomassa.

HIIHTO Täällä lumetetaan latuja, vaikkei lunta sataisi. Tosin Hyvinkäällä on aina enemmän lunta kuin vaikka Helsingissä.

Alueella voi myös muun muassa ratsastaa, vaeltaa, lasketella, pelata jääkiekkoa ja golfia. Lue lisää Sveitsin palveluista osoitteesta www.visithyvinkaa.fi/sveitsi