Nuorten elokuvaworkshopissa valmistuu tänä vuonna kaksi elokuvaa

Red Carpet tutustuttaa myös nuoria elokuva-alaan – Uudenmaan liiton tukemassa elokuvaworkshopissa tehdään tänä vuonna kaksi lyhytelokuvaa alle viikossa. Nuorten 16–22 -vuotiaiden työpajan vetäjinä ovat tänä vuonna ohjaaja-käsikirjoittaja Jori Grönroos sekä tuottaja Mete Sasioglu (Sons of Lumière) ja Elsa Saisio

Työpajan osallistujilla on on intensiivinen viikko meneillään. “Ryhmän kanssa on sujunut tosi hyvin”, kertoo Mete Sasioglu. “Nuoret ovat jaksaneet pitkät päivät kuin ammattilaiset eivätkä malttaisi lainkaan lopettaa.”

Monille työpaja on ensimmäinen mahdollisuus elokuvan tekemiseen. “Nuorten intohimo alaan näkyy. Työpaja on ollut nuorille hyvä oma porukka, jossa päästä ensimmäistä kertaa tekemään ja toteuttamaan luovuutta.”

Monet ryhmäläiset tulisivat workshopiin mielellään ensi vuonnakin  – “on jo mietitty eri nimillä mukaan soluttautumista.”

Uudenmaan liitto on ollut mukana kehittämässä elokuvatyöpajan tämän vuoden teeman ‘Nuori kaupunkilainen 2018’.  

“Uudenmaan liitto vahvistaa uusmaalaista kulttuurielämää mielellään yhteistyössä Red Carpetin kanssa. On innostavaa toteuttaa tulevaisuuskuvia nuorten näkökulmasta nuorten elokuvatyöpajan avulla”, kommentoi Tarja Haili, Uudenmaan liiton kulttuurin erityisasiantuntija.  

Haili jatkaa: “Ammattimaisesti toteutettu  elokuvafestivaali terävöittää maakunnan vahvaa kulttuuri-imagoa ja nuorten elokuvilla odetetaan yllättäviäkin tulevaisuuskuvia Helsinki Smart Region – Älykkään erikoistumisen strategian toteutukseen.”

Nuorten tekemien kahden elokuvan ensi-ilta on lauantaina 1.9. kello 15.30 Julia1&2 -teatterissa Hyvinkäällä. Näytös on maksuton!