Red Carpetin vuoden 2018 ohjelmisto on julki ja lipunmyynti auki!

Red Carpet -elokuvafestivaalilla kiinnostavimmat kotimaiset elokuvat, musiikkia ja ammattilaisohjelmaa 30.8.–2.9.2018


Red Carpet -elokuvafestivaalilla Hyvinkäällä 30.8.–2.9.2018 nähdään kaikki kuluneen vuoden kiinnostavimmat kotimaiset elokuvat ja elokuvien tekijät. Festivaaliklubeja Villatehtaalla tähdittävät mm. Kaija Koo, Reino Nordin, Samuli Edelmann & Orkestra Suora Lähetys, Michael Monroe ja Pete Parkkonen. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Red Carpet Pro kokoaa elokuva-alan ammattilaiset Hyvinkään Sveitsiin ja juhlavassa gaalassa jaetaan Red Carpet -tunnustuspalkinnot.”Viime vuodesta jäi mieleen yleisön palaute hyvästä tunnelmasta. On myös hienoa, että alan ammattilaiset ovat kiitelleet tapahtumaa, sillä mandaatilla on hyvä jatkaa. Tänä vuonna täysin uusia juttuja ovat mm. Red Carpet x Apocalyptica -kickstart Hyvinkääsalissa, ammattilaispäivä Red Carpet Pro ja gaala”, kertoo Red Carpetin perustaja ja taiteellinen johtaja, näyttelijä Antti Luusuaniemi.

”Uusi BioRex Sveitsi yhdessä Hyvinkään klassikkoteattereiden Julian ja Kinoman kanssa mahdollistavat elokuvanäytösten kapasiteetin tuplaamisen. Vime vuonna kaikki halukkaat eivät päässeet elokuviin, toivottavasti tänä vuonna voimme vastata paremmin kysyntään”, Luusuaniemi jatkaa.

Tänä vuonna Red Carpetissa nähdään Timo Koivusalon Olavi Virta -elokuvan maailmanensi-ilta sekä Tuukka Temosen Valmentaja– ja Markku Pölösen Oma maa -elokuvien juhlaennakot. Elokuvaohjelmistossa ovat mukana myös mm. elokuvat Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja, Veljeni vartija ja The Guardian Angel – Suojelusenkeli. Red Carpetissa nähdään myös dokumentteja ja lyhytelokuvia. Kaikissa näytöksissäon paikalla elokuvan tekijöitä.

Villatehtaan festivaaliklubeilla Kaija Koo ja Reino NordinRed Carpet ottaa tänä vuonna varaslähdön keskiviikkona 29.8., jolloin Hyvinkääsalin lavalle nousee Apocalyptica. Perjantain 31.8. festivaaliklubilla tunnelmallisella Villatehtaalla nähdään mm. Reino Nordin ja Marzi Nymanin virtuoosinen Red Carpet All Stars, jossa ovat mukana Jukka Perko ja Osmo Ikonen. Red Carpet All Starsin solisteina ovat mm. Pete Parkkonen ja Michael Monroe. Lauantain 1.9. festivaaliklubia tähdittävät mm. Kaija Koo, Samuli Edelmann & Orkestra Suora Lähetys sekä Jean S. Festivaaliklubien tarjoiluista vastaa Demosta ja Finnjävelistä tuttu huippukokki Tommi Tuominen.

Uutena Red Carpet Pro -ammattilaispäivä ja gaala Hotel SveitsissäRed Carpet Pro -ammattilaispäivä torstaina 30.8. käsittelee elokuva-alan ajankohtaisia aiheita. Paneeleissa ja puheenvuoroissa pohditaan esimerkiksi sitä, miten bisnes voi olla eettistä ja luovaa, ja miten taide voi olla bisnestä. Keskusteluun nousevat myös elokuva-alan valtarakenteet. Puhujina mm. Finlaysonin Jukka Kurttila, elokuvatuottaja Markus Selin sekä muusikko ja elokuvantekijä Paola Suhonen.

Ammattilaispäivän päättää juhlallinen gaala Hotel Sveitsissä, jossa palkitaan Red Carpet -tunnustuspalkintojen saajat. Ohjelmassa on myös musiikkiesityksiä ja näyttelijävieraita. Illalliskortteja gaalaan tulee myöhemmin myyntiin rajoitetusti.

Perhepäivä, festivaalitori ja Actors Studiot kaikille avoimia tapahtumiaBeckhoffin perhepäivä Villatehtaalla sunnuntaina 2.9. kutsuu perheet viihtymään ilmaiseen tapahtumaan. Sunnuntaina nähdään myös lasten ja nuorten elokuvatyöpajoissa syntyviä lyhytelokuvia. Ensimmäiset työpajat pyörivät jo ja lisää on tulossa.

Villatehtaan kupeeseen Willan torille pystytettävä, kaikille avoin maksuton festivaalitori tarjoaa mm. musiikkia, haastatteluita sekä hyvää ruokaa ja juomaa.

Viime vuonna suositut, kauppakeskus Willasta lähetettävät Actors Studiot jatkuvat myös tänä vuonna. Antti Luusuaniemen vieraana nähdään elokuva-alan ajankohtaisia nimiä neljänä elokuun viikonloppuna.

Jatkoa saavat myös Red Carpet Golf Kytäjällä 31.8. ja Red Carpet Pokeri Helsingin Casinolla 25.8.