Vuoden 2019 jury on julkistettu

Elokuvatuottajat Miia Haavisto, Markus Selin ja Aleksi Hyvärinen yhdessä ohjaaja Timo Vuorensolan ja muusikko Anna Puun muodostavat Red Carpetin tämänvuotisen festivaalijuryn. Juryn kokoonpano paljastettiin samanaikaisesti elokuvaohjelmiston kanssa.

“Red Carpet -festivaalilla ei ole koskaan asetettu elokuvia kilpailemaan toisiaan vastaan. Päin vastoin, kokoamme vuosittain alan ammattilaisista juryn, joka palkitsee ja nostaa esiin alan – osin myös hiljaisia – työn sankareita”, kertoo festivaalin perustanut näyttelijä Antti Luusuaniemi.

Aiempina vuosina festivaalijuryt ovat palkinneet muun muassa vuoden elokuvateon tehneitä sekä jakaneet kannustuspalkintoja ja elämäntyötunnustuksia. Vuonna 2018 jury palkitsi elokuva-alan vuoden urotekona joukon rohkeita tienraivaajanaisia Minna Canthista Elina Knihtilään ja Pihla Viitalaan.

Alan ilontuojana on palkittu vuonna 2017 maskibussin kuljettaja Kimmo Kaamanen ja vuonna 2018 maskeeraaja Marjut Samulin. Onkin kiinnostavaa saada tietää, keitä tämänvuotinen jury palkitsee ja mistä ansioista. Hyvinkäältä kotoisin oleva käsikirjoittaja Melli Maikkula sai Hyvinkää100-palkinnon Hyvinkään kaupungilta vuonna 2017.

Festivaalijury jakaa palkinnot 29.8. Hotel Sveitsissä järjestettävässä Red Carpet -gaalassa.

 

Anna Puu. Kuva: Petri Mast.

Muusikko Anna Puu kokee olevansa katsojan edustajana festivaalin juryssa. Kuva: Petri Mast.

Aleksi Hyvärinen Don Films. Kuva: Petri Mast.

Tuottaja Aleksi Hyvärinen on yksi vuoden 2019 juryn jäsenistä. Kuva: Petri Mast.